marți, 30 decembrie 2014

Reguli pentru prepararea corecta a unui ceai infuzie

Reguli pentru un ceai infuzie de neuitat. 

1. Modul de pastrare. Frunzele de ceai trebuie păstrate în locuri uscate, în recipiente închise ermetic şi la întuneric. 
2. Apa. Ceaiul este mult mai gustos dacă îl prepari cu apă de la robinet, pe care o fierbi întâi.
3. Ceainicul, recipientul in care prepari ceaiul. Prima data, clăteşte ceainicul cu apă fierbinte, apoi prepară ceaiul. Nu spăla ceainicul cu detergent de vase pentru că, de-a lungul timpului, va obtine o aromă care va altera gustul ceaiului. Foloseşte mereu acelaşi ceainic pentru acelaşi tip de ceai. 

























4. Infuzarea. Frunzele nu trebuie să stea prea mult timp adunate în apa fierbinte, ca să poată ieşi aroma. În medie, e bine să laşi frunzele la infuzat circa trei minute. 
5. Temperatura. Peste ceaiul negru se toarnă apă clocotită, iar pentru ceaiul verde apa trebuie lăsată să se răcească până la 75-85 de grade Celsius. Dacă apa este prea fierbinte, ceaiul verde va imprumuta o aromă amăruie. 
6. Prospeţimea. Păstrarea ceaiului pe perioade mai lungi, în termos sau în ceainic, duce la pierderea aromei sale. 
7. Savurarea. Ceaiul nu trebuie băut pe fugă, ci savurat, pentru a-i simţi cu adevărat gustul şi a-l lăsa să acţioneze.

http://www.fredditomoon.ro








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu